Transfetter.

Transfetter är en slags omättad fett som bildas när tillexempel växtoljor härdar delvis. Det finns en naturlig och mindre mängd transfetter i både mjölkprodukter och nötkött. På kemisk väg blir fettet hårdare, med bland annat mer hållbara och mer spröda produkter som resultat.
Maten blir också onyttigare och då blir det omättade fettet mättat. Transfetter ökar risken att få en hjärt- och kärlsjukdom.
Transfettet är faktiskt så dåligt att delstaten New York funderar på att förbjuda det helt.
 Arnold Schwarzenegger, guvernör i Kalifornien har skrivit på en lag som förbjuder att transfetter används på restauranger, kaféer, bagerier och andra ställen som säljer färdiglagad mat.

 Den genomsnittlige amerikanen stoppar i sig ungefär 6 gram per dag, det kan man jämföra men den genomsnittlige dansken som får i sig cirka 1 gram om dagen, trots deras livsstil.


/Hanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0