Den skrämmande faktan.
Varannan timme någonstans i världen öppnas det en ny McDonald's, Burger King, Taco Bell eller Kentucky Fried Chicken restaurang.
Varje dag besöker en av fyra amerikaner en snabbrestaurang och snabbmatsföretagen i USA har 3,5 miljoner anställda.
Uppgifterna är hämtade från Eric Schlossers bok Snabbmatslandet.
Boken har fått stor uppmärksamhet och har blivit en bästsäljare.
I avsnittet om köttet beskrivs det hur det går till i de stora köttfabrikerna. Slaktarna, styckarna och städarna, har enligt Schlossers, USA:s farligaste jobb bland blod ,klorgas och bakterier. I slakthusen kryllar det av tarminnehåll från de uppsprättade djuren som även snabbmaten sedan också innerhåller. Under de senaste åtta åren har tarmbakterien E,coli 1057:H7, fått en halv miljon amerikaner att åka in på sjukhus efter att har ätigt snabbmat. Tusentals har blivigt inlagda och flera hundra har dött. Det är skrämmande fakta.
/ Hanna